ISE

Shop our selection of highly accurate and simple to use (ISE) ion selective electrodes and probes. Hanna's (ISE) ion selective electrodes and probes boast an excellent value due to their accuracy and affordability.

Grid List

Set Descending Direction

1-20 of 36

Page:
  1. 1
  2. 2
  1. HI4101 Ammonia Combination Ion Selective Electrode

    The HI4101 is a gas sensing, combination ion selective electrode (ISE) for the determination of ammonia (NH3) in solution. Its PTFE membrane allows for ammonia gas diffusion into a thin layer of internal electrolyte. The internal sensing elements are within a durable Delrin® body.

    The HI4101 is ideal for a variety of applications including water, wastewater, agricultural, and wine applications.

    Replaceable PTFE membranes

    Durable Delrin® body

    Detection from 0.02 to 17,000 mg/L NH3

    Learn More
  2. HI7609829-10 Ammonium Ion Selective Electrode for HI9829 Multiparameter Portable Meter

    The HI7609829-10 is a combination liquid membrane selective sensor used for the detection of free ammonium-nitrogen in freshwater samples. Its double junction design contains a Ag/AgCl, gel filled reference chamber. The HI7609829-10 utilizes a polymeric membrane constructed in a PVC head. This sensor is used in the pH sensor socket of the probe.

    PEI Body

    PEI Sensor Body

    Polymer Membrane

    color coded

    Color Coded Sensor

    Learn More
  3. HI4102 Bromide Combination Ion Selective Electrode
    $670.00

    Ships within 1-2 Business Days

    The HI4102 is a solid state, combination ion selective electrode (ISE) for the determination of bromide (Br-) in solution. The silver bromide sensing pellet produces a potential change due to the bromide ion exchange between the inorganic pellet membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable polyetherimide (PEI) body.

    The HI4102 is ideal for a variety of applications in the pharmaceutical industry, laboratories, drinking water and wastewater treatment, food and beverage production, and in printing processes.

    solid state sensor

    Solid state sensor

    cone geometry

    Skirted cone geometry

    Detection from 0.08 to 79,910 mg/L Br-

    Learn More
  4. HI4002 Bromide Half-Cell Ion Selective Electrode

    The HI4002 is a solid state, half-cell ion selective electrode (ISE) for the determination of bromide (Br-) in solution. The silver bromide sensing pellet produces a potential change due to the bromide ion exchange between the inorganic pellet membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable epoxy body.

    The HI4002 is ideal for a variety of applications in the pharmaceutical industry, laboratories, drinking water and wastewater treatment, food and beverage production, and in printing processes.

    Solid state sensor

    Detection from 0.08 to 79,910 mg/L Br-

    Requires reference half-cell

    Learn More
  5. HI4103 Cadmium Combination Ion Selective Electrode

    The HI4103 is a solid state, combination ion selective electrode (ISE) for the determination of cadmium (Cd2+) in solution. The mixed cadmium sulfide/silver sulfide sensing pellet produces a potential change due to the cadmium ion exchange between the inorganic pellet membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable polyetherimide (PEI) body.

    The HI4103 is ideal for a variety of applications in electroplating, battery construction, and in the laboratory.

    solid state sensor

    Solid state sensor

    cone geometry

    Skirted cone geometry

    Detection from 0.01 to 11,200 mg/L Cd2+

    Learn More
  6. HI4003 Cadmium Half-Cell Ion Selective Electrode

    The HI4003 is a solid state, half-cell ion selective electrode (ISE) for the determination of cadmium (Cd2+) in solution. The mixed cadmium sulfide/silver sulfide sensing pellet produces a potential change due to the cadmium ion exchange between the inorganic pellet membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable epoxy body.

    The HI4003 is ideal for a variety of applications in electroplating, battery construction, and in the laboratory.

    Solid state sensor

    Detection from 0.01 to 11,200 mg/L Cd2+

    For use with HI5315 reference half-cell

    Learn More
  7. HI4104 Calcium Combination Ion Selective Electrode

    The HI4104 is a liquid membrane, combination ion selective electrode (ISE) for the determination of calcium (Ca2+) in solution. The PVC membrane comprised with organic ion exchanger produces a potential change due to the calcium ion exchange between the organic polymer membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable polyetherimide (PEI) body.

    The HI4104 is ideal for a variety of applications in the food and beverage industry and water analysis.

    Liquid ISE membrane sensor

    Liquid membrane sensor

    cone geometry

    Skirted cone geometry

    Detection from 0.12 to 40,080 mg/L Ca2+

    Learn More
  8. HI4004 Calcium Half-Cell Ion Selective Electrode

    The HI4004 is a liquid membrane, half-cell ion selective electrode (ISE) for the determination of calcium (Ca2+) in solution. The PVC membrane comprised with organic ion exchanger produces a potential change due to the calcium ion exchange between the organic polymer membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable epoxy body.

    The HI4004 is ideal for a variety of applications in the food and beverage industry and water analysis.

    Liquid membrane sensor

    Detection from 0.12 to 40,080 mg/L Ca2+

    For use with HI5315 reference half-cell

    Learn More
  9. HI4105 Carbon Dioxide Combination Ion Selective Electrode

    The HI4105 is a gas sensing, combination ion selective electrode (ISE) for the determination of carbon dioxide (CO2) in solution. Its PTFE membrane allows for carbon dioxide gas diffusion into a thin layer of internal electrolyte. The internal sensing elements are within a durable Delrin® body.

    The HI4105 is ideal for a variety of applications including water, beverage, and wine applications.

    gas ISE membrane sensor

    Replaceable PTFE membranes

    Durable Delrin® body

    Detection from 17.6 to 880 mg/L CO2

    Learn More
  10. HI4107 Chloride Combination Ion Selective Electrode

    The HI4107 is a solid state, combination ion selective electrode (ISE) for the determination of chloride (Cl-) in solution. The silver chloride sensing pellet produces a potential change due to the chloride ion exchange between the inorganic pellet membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable polyetherimide (PEI) body.

    The HI4107 is ideal for a variety of applications in food and beverages, agriculture, and water treatment.

    solid state ISE sensor

    Solid state sensor

    cone geometry

    Skirted cone geometry

    Detection from 1.8 to 35,500 mg/L Cl-

    Learn More
  11. HI4007 Chloride Half-Cell Ion Selective Electrode

    The HI4007 is a solid state, half-cell ion selective electrode (ISE) for the determination of chloride (Cl-) in solution. The silver chloride sensing pellet produces a potential change due to the chloride ion exchange between the inorganic pellet membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within an epoxy body.

    The HI4007 is ideal for a variety of applications in food and beverages, agriculture, and water treatment.

    Solid state sensor

    Detection from 1.8 to 35,500 mg/L Cl-

    For use with HI5315 reference half-cell

    Learn More
  12. HI7609829-11 Chloride Ion Selective Electrode for HI9829 Multiparameter Portable Meter

    The HI7609829-11 is a combination solid state chloride selective sensor used for the detection of free chloride ions in freshwater samples. Its double junction design contains an Ag/AgCl, gel filled reference chamber. The HI7609829-11 utilizes a silver chloride pellet constructed in a PEI head. This sensor is used in the pH sensor socket of the probe.

    PEI Sensor Body

    Polymer Membrane

    Color Coded Sensor

    Learn More
  13. HI4108 Cupric Combination Ion Selective Electrode

    The HI4108 is a solid state, combination ion selective electrode (ISE) for the determination of cupric ions (Cu2+) in solution. The mixed cupric sulfide/silver sulfide sensing pellet produces a potential change due to the cupric ion exchange between the inorganic pellet membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable polyetherimide (PEI) body.

    The HI4108 is ideal for a variety of applications in plating, wastewater, and industrial processes.

    solid state ISE sensor

    Solid state sensor

    cone geometry

    Skirted cone geometry

    Detection from 0.065 to 6,355 mg/L Cu2+

    Learn More
  14. HI4008 Cupric Half-Cell Ion Selective Electrode

    The HI4008 is a solid state, half-cell ion selective electrode (ISE) for the determination of cupric ions (Cu2+) in solution. The mixed cupric sulfide/silver sulfide sensing pellet produces a potential change due to the cupric ion exchange between the inorganic pellet membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable epoxy body.

    The HI4008 is ideal for a variety of applications in plating, wastewater, and industrial processes.

    Solid state sensor

    Detection from 0.065 to 6,355 mg/L Cu2+

    For use with HI5315 reference half-cell

    Learn More
  15. HI4109 Cyanide Combination Ion Selective Electrode

    The HI4109 is a solid state, combination ion selective electrode (ISE) for the determination of cyanide (CN-) in solution. The silver halide sensing pellet produces a potential change due to the cyanide ion exchange between the inorganic pellet membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable polyetherimide (PEI) body.

    The HI4109 is ideal for a variety of applications in plating, wastewater, and agriculture.

    solid state ISE sensor

    Solid state sensor

    cone geometry

    Skirted cone geometry

    Detection from 0.026 to 260 mg/L CN-

    Learn More
  16. HI4009 Cyanide Half-Cell Ion Selective Electrode

    The HI4009 is a solid state, half-cell ion selective electrode (ISE) for the determination of cyanide (CN-) in solution. The silver halide sensing pellet produces a potential change due to the cyanide ion exchange between the inorganic pellet membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable epoxy body.

    The HI4009 is ideal for a variety of applications in plating, wastewater, and agriculture.

    Solid state sensor

    Detection from 0.026 to 260 mg/L CN-

    For use with HI5315 reference half-cell

    Learn More
  17. HI4110 Fluoride Combination Ion Selective Electrode

    The HI4110 is a solid state, combination ion selective electrode (ISE) for the determination of fluoride (F-) in solution. The lanthanum fluoride crystal membrane produces a potential change due to the fluoride ion exchange between the membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable body, composed of a mixture of polyetherimide (PEI) and epoxy.

    The HI4110 is ideal for a variety of applications in drinking water treatment, environmental monitoring, and plating baths.

    solid state ISE sensor

    Solid state sensor

    cone geometry

    Skirted cone geometry

    Detection from 0.02 mg/L to saturated F-

    Learn More
  18. Fluoride Half-Cell Ion Selective Electrode - FC301B
    $505.00

    Ships within 1-2 Business Days

    The FC301B is a solid state, half-cell ion selective electrode (ISE) for the determination of fluoride (F-) in solution. The lanthanum fluoride crystal membrane produces a potential change due to the fluoride ion exchange between the membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable epoxy body. The FC301B is ideal for a variety of applications in drinking water treatment, environmental monitoring, and plating baths.

     

    Solid state sensor

     

    Detection from 0.02 mg/L to saturated F-

     

    For use with HI5315 reference half-cell

    Learn More
  19. HI4010 Fluoride Half-Cell Ion Selective Electrode

    The HI4010 is a solid state, half-cell ion selective electrode (ISE) for the determination of fluoride (F-) in solution. The lanthanum fluoride crystal membrane produces a potential change due to the fluoride ion exchange between the membrane and the sample. The internal sensing elements are housed within a durable epoxy body.

    The HI4010 is ideal for a variety of applications in drinking water treatment, environmental monitoring, and plating baths.

    Solid state sensor

    Detection from 0.02 mg/L to saturated F-

    For use with HI5315 reference half-cell

    Learn More
  20. HI5412 Reference Electrode for General Purpose, ISE and Titrations
    $120.00

    Ships within 1-2 Business Days

    The HI5412 is a glass body, refillable, double junction, half-cell reference electrode with a 4 mm banana connector. This electrode has a single ceramic junction in the outer reference cell and calomel references.

    This design consideration is made for for use with ion selective electrodes, titrations, and general purpose applications in temperatures ranging from -5 to 60°C.

    Half-Cell Electrode

    Calomel References

    Single Ceramic Junction

    Learn More

Grid List

Set Descending Direction

1-20 of 36

Page:
  1. 1
  2. 2